Le chœur masculin anversois

In 2007 ontstond onder impuls van Luk Callens en Peter Van de Velde « Het Antwerps Mannenkoor”. Het koor bestaat uit professionele muzikanten-instrumentalisten met een grote passie voor koorzang. Qua repertoire leggen zij zich vooral toe op componisten van eigen bodem en willen zij het te weinig bekende repertorium voor mannenkoor, van gregoriaans over polyfonie tot hedendaagse composities, terug bekend maken bij het grote publiek. Daarmee nemen ze een unieke plaats in in de koorwereld.

De basis van dit mannenkoor bestaat uit 8 zangers maar kan afhankelijk van de gelegenheid worden uitgebreid. Hun stemcoach is de bekende sopraan Anne Cambier, hun vaste begeleider op orgel Peter Van de Velde, kathedraalorganist van Antwerpen. Op enkele maanden tijd zijn zij reeds uitgegroeid tot een veelgevraagd ensemble. Zo zongen zij in augustus 2007 een eucharistieviering in de Antwerpse kathedraal voor het hoogfeest van O.-L.-Vrouw Hemelvaart, traden ze op in Carolus Borromeuskerk in december 2007 met een kerstprogramma, hetgeen ze met groot succes herhaalden op uitnodiging van Antwerps Schepen van Cultuur Philip Heylen op zijn « Winterconcerten 2007″.

In de toekomst zullen zij zich ook toeleggen op het brengen van hun repertoire in concertvorm. Meer nieuws hieromtrent vindt u binnenkort op deze site, onder de rubriek Agenda.