Luk Callens

Luk Callens volgde zijn eerste lessen muziek aan de academie te Eeklo en Waarschoot en kreeg zijn eerste lessen hobo bij William Spittael.

Als Leerling van Paul Beelaerts aan het Kon. Muziekconservatorium te Gent behaalde hij o.a. het Hoger Diploma hobo, eerste prijzen Engelse Hoorn, Hobo d'amore, kamermuziek, ...

Daarnaast nam hij verschillende jaren onderricht bij Paul Dombrecht en Derek Wickens evenals masterclass bij o.a. Heinz Holliger e.a.

Als orkestmuzikant was Luk Callens actief in de Vlaamse Opera en de Kon.Muntschouwburg en speelde als free-lance musicus bij de vele Belgische orkesten.

Luk Callens was als zanger ook lid van het ensemble Currende o.l.v. Eric Van Nevel en vele andere koren.

Als solist speelde hij in heel wat zalen zoals o.a. The Wigmore Hall London, Bozar Brussel, verschillende concertzalen in Spanje, Mallorca, ... met concerto's en muziek van o.a. Mozart, Bach, Britten, Vivaldi, Vaughan Williams, Albinoni, Lebrun, Bellini, Cimarosa, Haendel, Marcello, Corelli, ...

Als kamermuzikant speelde hij samen met vele ensembles, pianisten, strijkkwartetten en trio's en dies meer. Gedurende vele jaren was hij mede bezieler van het hedendaagse kwartet Cheops.

Bij de vzw "Middagconcerten van Antwerpen/Young Masters" is hij artistiek directeur en staat in voor de planning en programmatie van de concerten.

Als mede-oprichter van Catalpa Productions, een "cultureel concepten"-bureau, produceerde hij o.a. de opera "The Lighthouse" van Sir Peter Maxwell Davies, Marie-Antoinette, Napoleon, Nostradamus, "Spijt of Bedrog", Dieren zijn ook maar mensen, ...

Samen met zijn echtgenote Anne Cambier richtte hij het ensemble I Justiniani op.

Sedert enkele jaren is hij als componist actief, een heerlijk virus die hem niet meer loslaat.