I Justiniani

Ensemble I Justiniani werd opgericht door sopraan Anne Cambier.

I Justiniani werd genoemd naar haar overgrootvader, de heer Cléomir Jussiant, die oorspronkelijk afkomstig was uit Venetië en toen de naam droeg, Jussiani. Deze mooie Venetiaanse naam inspireerde haar vooral ook omdat ze een groot respect koestert voor hem omwille van zijn grote voorliefde voor plastische kunst en muziek.

De artistieke leiding en samenstelling van muziekprogramma's voor dit ensemble gebeurt steeds door Anne Cambier waarbij ze graag gelijkgestemde dirigenten uitnodigt zoals Frank Agsteribbe, Stijn Saveniers, ...


Voor de musici is het een conditio sine qua non om de partituren zo authentiek mogelijk te interpreteren en zo het akoestisch beeld dat de componist voor ogen had tot leven te brengen. I Justiniani wil dit notenbeeld niet alleen naar de letter maar ook naar de geest interpreteren én dit combineren met een brede hedendaagse visie.

Alle musici in het ensemble treden zowel op als orkestmuzikant, kamermuzikant en solist.


Het ensemble werkt ook graag programma's uit op maat voor privé- en bedrijfsconcerten evenals voor festivals en kwaliteitsvolle projecten.

Zo speelden ze reeds concerten voor het Festival Van Vlaanderen, Culturele Centra, Zonta Brugge, Middagconcerten van Antwerpen, Cipla, ING, ABN AMRO, GlaxoSmithKline, Sociëté Générale, ADI, Puilaetco Dewaay, Janssen Pharmaceutica, Bank Degroof Petercam, concerten in Spanje en diverse service clubs, opnames van filmmuziek, Muziektheaterproducties...

Meer informatie kan u bekomen via catalpa@online.be